PROJEKTA DARBĪBA ŠOBRĪD APTURĒTA! PIETEIKUMI UZ IZBRAUKUMIEM NETIEK PIEŅEMTI.

Apēd varavīksni

Dažādu krāsu augļi un dārzeņi satur dažādus vitamīnus un mikroelementus. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai uzturā būtu visas krāsas. "Apēd varavīksni" - tas ir plāns, kā iekļaut dažādus augļus un dārzeņus gan savā, gan bērna ēdienkartē.

 

Lejuplādē šeit

 

🥔 Balts (bēšīgs, pelēks)
Šie produkti nesatur tik daudz mikroelementus, kā spilgtās krāsas, toties pasargā mūsu organismu no vīrusiem un baktērijām. Šīs grupas augļi un dārzeņi satur C vitamīnu, folijskābi un šķiedrvielas, dzelzi, magniju un fosforu.

🍎 Sarkana krāsa ir labi antioksidanti, bagāti ar C un A vitamīnu, satur dzelzi, tāpēc palīdz asinsritei un muskuļu tonusam.

🥝 Zaļa krāsa satur hlorofilu, kas palīdz atjaunot organisma šūnas. Satur C un B vitamīnus, luteīnu, kalciju, kāliju, cinku, dzelzi, fosforu un magniju.

🍊 Oranžas krāsa produkti satur beta-karotīnu, A un C vitamīnus, pateicoties kuriem labi strādā sirds, uzlabojas ādas krāsa un redze. Oranži produkti satur kāliju, magniju, fosforu un dzelzi.

🫐Violets (zils) ir labs antioksidantu avots, satur K un C vitamīnus. Violets vai zils ēdiens uzlabo gremošanu, sirds veselību un uzlabo atmiņu.

🌽 Dzeltena krāsa ir atbildīga par intelektu, labu garastāvokli un enerģiju. Tieši tāpat, kā oranža krāsa, tie satur A un C vitamīnus un beta-karotīnu.