Apēd varavīksni

Dažādu krāsu augļi un dārzeņi satur dažādus vitamīnus un mikroelementus. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai uzturā būtu visas krāsas. "Apēd varavīksni" - tas ir plāns, kā iekļaut dažādus augļus un dārzeņus gan savā, gan bērna ēdienkartē.

 

Lejuplādē šeit

 

🥔 Balts (bēšīgs, pelēks)
Šie produkti nesatur tik daudz mikroelementus, kā spilgtās krāsas, toties pasargā mūsu organismu no vīrusiem un baktērijām. Šīs grupas augļi un dārzeņi satur C vitamīnu, folijskābi un šķiedrvielas, dzelzi, magniju un fosforu.

🍎 Sarkana krāsa ir labi antioksidanti, bagāti ar C un A vitamīnu, satur dzelzi, tāpēc palīdz asinsritei un muskuļu tonusam.

🥝 Zaļa krāsa satur hlorofilu, kas palīdz atjaunot organisma šūnas. Satur C un B vitamīnus, luteīnu, kalciju, kāliju, cinku, dzelzi, fosforu un magniju.

🍊 Oranžas krāsa produkti satur beta-karotīnu, A un C vitamīnus, pateicoties kuriem labi strādā sirds, uzlabojas ādas krāsa un redze. Oranži produkti satur kāliju, magniju, fosforu un dzelzi.

🫐Violets (zils) ir labs antioksidantu avots, satur K un C vitamīnus. Violets vai zils ēdiens uzlabo gremošanu, sirds veselību un uzlabo atmiņu.

🌽 Dzeltena krāsa ir atbildīga par intelektu, labu garastāvokli un enerģiju. Tieši tāpat, kā oranža krāsa, tie satur A un C vitamīnus un beta-karotīnu.