Cik daudz ūdens dienā ir jāizdzer?

Mūsu smadzenes ļoti bieži slāpes uztver kā bada sajūtu: kā rezultātā mēs meklējam ko apēst, tai vietā lai vienkārši padzertos. Vairāki pētījumi liecina, ka šķidruma trūkums organismā pasliktina garstāvokli, smadzeņu darbību un atmiņu.

💦Kā lai mēs zinām cik daudz ūdens dienā ir jāidzer? Mītu par 2l ūdens dienā ir dzirdējuši visi, bet tā ir tikai daļa no patiesības. Patiesībā ir domāts šķidrums, tai skaitā tējas, kafijas, sulas, zupas, šķidrums dārzeņu un augļu sastāvā. Lai noteiktu cik daudz, jāieklausās savā organismā. Tas ir mūsu pamatuzdevums - iemacīties sadzirdēt savu organismu. Ja jūs skataties uz glāzi un saprotat, ka nekādi nevarat to izdzert, tad nevajag sevi mocīt.

📌Ūdenim jābūt vienmēr brīvi pieejamam. To var nolikt redzamā vietā skaistā krūzē vai karafē, blakus nolikt glāzītes. Ūdens pudeli var paņemt līdz uz treniņu vai uz rotaļu laukumu, skolas somā jābūt ūdens pudelei. Pie tam pudelei jābūt viegli aizsniedzamai, lai var padzerties un aizstaisīt ciet pudeli. Atceries, ka ūdeni regulāri jāmaina, tam vienmēr jābūt tīram un svaigam.

Neskatoties uz ļoti populāru mītu, dzert ēšanas laikā arī var. Ūdens palīdz sakošļāt un norīt ēdienu, kā arī labāk sajust ēdiena garšas nianses. Uz galda mierīgi var stāvēt piens, kefīrs, sula, tēja un vienkārši ūdens. Ūdenim var pievienot ledu, ogas, piparmētras - tie ir dabīgie antioksidanti. Ja nepatīk parasts ūdens, var dzert gāzēto.