TOP5 augļi un dārzeņi februārim

Vēl aizvien svarīgi saglabāt mundrumu, stiprināt imunitāti un laimīgi sagaidīt pavasari!🌞

Ingvera tēja - dabīga palīdzība saaukstēšanās gadījumā, novērš klepu, galvassāpes un muskuļu sāpes. Ingvers palīdz uzlabot gremošanu, izvadīt no organisma toksīnus, stiprināt atmiņu, škidrināt asinis (līdz ar to smadzenes piesātinās ar skābekli), uzlabo neiru un kuņģa darbību. Ne garšviela, bet īsta aptieciņa!

Arī ķiploki satur veselu virkni ar vitamīniem un mikroelementiem, palīdz stiprināt imunitāti un organisma aizsargspējas. Ķiploks irlabs profilaktisks līdzeklis cīņā ar saaukstēšanos un gripu, kā arī palīdz cīnīties ja jau esat saslimuši. Ķiploki arī samazina holesterīna līmeni, uzlabo sirds un asinsvadu darbību, samazina trombu risku un asinsspiedienu. Smēķētājiem iesaka vismaz 2x nedēļā apēst pa 1 ķiploka daiviņai - tas samazina pa trešdaļu vēža risku. Vienīgais, cilvēkiem ar lieko svaru jāatceras, ka ķiploki uzlabo apetīti.

Skābētus kāpostus
mēs uzskatām par latviešu nacionālo ēdienu, tači ir liecības, ka pirmo reizi to pagatavoja ķīnieši. Skābēti kāposti palīdz attīrīt organismu, uzlabo zarnu mikrofloru, satur B grupas vitamīnus, K, U,  A un lielā daudzumā C vitamīnu. Tie arī labvēlīgi ietekmē ādu: uzlabojās sejas krāsa, pazūd izsitumi un pumpas.

Sarkanie kāposti satur 2x vairāk šķiedrvielu un 4x vairāk beta-karotīnu, nekā parastie baltie galviņkāposti. Plus, sarkanie kāposti satur visus cilvēkam nepieciešamos vitamīnus, tai skaitā tik vajadzīgo C vitamīnu. Turklāt, kāposti labvēlīgi ietekmē kunģa darbību un stimulē šūnu reģenerāciju.

Tik daudz aprunātais kartupelis, patiesībā, ir ļoti vērtīgs dārzenis. Tas palīdz izvadīt no organisma lieko šķidrumu un sāli, uzlabo vielmaiņu, samazina holesterīna līmeni, palīdz cīnīties ar nogurumu, uzlabo nagu, matu un ādas struktūru. Turklāt, tas satur B, C, K un P vitamīnus, daudz šķiedrvielas un olbatumvielas. Ja kartupeli nepārlej ar treknām mērcēm, nefritē un neēd ar sviestu, tad kartupelis figūrai nav kaitīgs.