Vai bērnam drīkst roltonus?

Sākšu ar to, ka šķīstošās putras, kurām tikai jāpievieno ūdens un ar kurām baro zīdaiņus un ātrās nūdeles pēc būtības maz ar ko atšķiras: iepriekš pagatavotu produktu izkaltē un atliek tikai atgriezt mitrumu. Mammas nebaidās barot bērnu ar zīdaiņu putriņām, bet šīs nūdeles ir pilnīgs tabu.

Ātrās nūdeles (un Roltons tajā skaitā) - tie ir milti, eļļa, ūdens, sāls, dažreiz olu pulveris. Tie ir vienkārši makaroni. Atšķirībā no tradicionālajiem makaroniem, tos pagatavoja rūpnīcā (novārīja, izkaltēja un apcepa eļļā) un iesaiņoja. Tādas nūdeles var ēst pat sausas. Manā grāmatā ir pat recepte.

Gandrīz katrā iepakojumā ir paciņa ar kaltētu gaļu  un dārzeņiem - tie ir vienkārši izkaltēta gaļa un dārzeņi. Nekā krimināla tajos nav. Jūs taču kaltētas un žāvētas garšvielas un tējas lietojat?

Tad ir vēl viena paciņa ar buljonu. Tajā ka reiz ir visa sāls (un cukurs). Parasti šajā paciņā ir pārāk daudz sāls: 1,5-3g sāls un 2,5-5g cukura uz vienu porciju. Šis gan bērniem ir pa traku.
Bet,
✅ ja nūdeles vienkārši pārliet ar karstu ūdeni un pievienot pašiem sāli, tad nekā slikta es te neredzu;
✅ vai arī var pievienot daļu no paciņas, piem., pusi vai trešdaļu. Tas arī ir ok.

Šādas nūdeles ēst katru dienu nebūtu labais tonis, bet ik pa brīdim ar to var izlīdzēties. Tām var pievienot gan olas, gan dārzeņus, gan gaļu - kā ramen zupām. Lūdzu!