Burkānu čatnijs

Sastāvdaļas:

 

500g nomizoti burkāni

2 āboli

1 sīpols

4 ķiploka daiviņas

200g brūnais cukurs

200ml ābolu etiķis

2 čili pipari

10 karija lapas

4 kardamona pākstis

2 tējk. eļļa cepšanai

3 ēd.k. rīvēts ingvers

1 tējk. koriandrs

1 tējk. kumīna seklas

1 tējk. fenheļa sēklas

1/2 ēd.k. sāls

Pagatavošana:

 

1. Sīpolus notīra un sagriež mazos kubiņos. Burkānus un ābolus sarīvē uz dārzeņu rīves. Kardamona pākstis saspiež ar naža plato daļu. Ķiplokus sasmalcina. Čili piparus sagriež mazākos gabalos. Ja vēlas ne tik asu čatniju, sēklas ižņem.

 

2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Apcep tajā sīpolus, koriandru, kumīnu, fenheļa sēklas. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas, samazina uguni un sautē apm. 45 min. 

 

3. Pārleik stikla trauciņā, atdzesē un novieto ledusskapī. Pasniedz ar sieru, gaļu, ar maizītēm.