Par pamatu šiem salātiem ņēmu rasolu un tad mainīju sastāvdaļas. Fileja man šoreiz bija no pašķūpinātas vistas, bet fileju var vienkārši novārīt. Un zirnīši man negaršo konservētie, tāpēc es izmantoju saldētus un tad atlaidinātus. Man tie vairāk patīk arī pēc krāsas. Kartupeļus un burkānus samainīju pret kīņiešu kāpostiem, marinētu gurķi - pret svaigu gurķi, majaonēzi aizvietoju ar krējumu. Sanāca super garšīgi un sabalansēti.
Sastāvdaļas:
200g vārīta vistas fileja
200g ķīniešu kāposts
100g zaļie zirnīši
175g svaigs gurķis
2 vārītas olas
3 ēd.k. krējums
1 tējk. sinepes
1 tējk. mārrutki
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Kāpostu un svaigu gurķi sagriež strēmelītēs. Olas noloba un sagriež smalkāk. Gaļu sadala vai nu ar rokām, vai nu sagriež apm. tikpat lielos gabalos, kā gurķi.
2. Bļodā liek kāpostus, svaigu gurķi, olas, zirnīšus, pievieno krējumu, mārrutkus un sinepes, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Visu izcilā.
3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.