Glābējsalāti ar garnelēm un pupiņām

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

250g tīrītas garneles

200g vārītas pupiņas

200g kiršu tomāti

125g rukola

50g cietais siers

3 ēd.k. olīveļļa

3 ēd.k. pesto

1/2 citrons

2 ķiploka daiviņas

sāls, pipari

Pagatavošana (20 min.):

 

1. Ja garneles ir jēlas, tās apcep pannā līdz maina krāsu. Garneles sajauc ar 2 ēd.k. pesto.

 

2. Salātu bļodā liek rukolu, pievieno kiršu tomātiņus, pupiņas, garneles. Pagatavo mērci: eļļu sajauc ar svaigi spiestu citrona sulu, ķiplokiem, 1 ēd.k. pesto, sāli un svaigi maltiem pipariem. Šo mērci pievieno salātiem. Pa virsu pārrīvē cieto sieru un visu izcilā.

 

3. Pasniedz uzreiz.