Griķu cepumi

Sastāvdaļas (16 gb.):

 

4 ēd.k. (ar kaudzīti) vārīti griķi

6 ēd.k. milti

50g sviests

1 ola

3 ēd.k. cukurs

1/2 tējk. vaniļas cukurs

1/2 tējk. cepamais pulveris

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. 

 

2. Griķus ieber lielā bļodā. Pievieno mīkstu sviestu, olu, miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukurs un visu kārtīgi samaisa.  No šīs masas veido bumbiņas valrieksta lielumā, liek uz cepešpannas ar atstarpi 3-4 cm un piespiež ar roku, lai ir plakanas. Vieglāk tās veidot, ja samitrina rokas.

 

3. Cepumus cep cepeškrāsnī apm. 15 min. Atdzesē un pasniedz.