Kas var būt labāks, par vienkāršiem ēdieniem? Vienkārši krāsnī cepts kartupelis ar biezpiena mērci un sanāk pilnvērtīgas un veselīgas pusdienas vai vakariņas.
Gribu tikai piebilst, ka pēdējie pētījumi liecina, ka piena tauki pasargā sirdi un asinsvadus no slimībām. Tāpēc, droši izmantojiet vidēji treknu biezpienu un krējumu, nevis vājpiena produktus.
Sastāvdaļas:
6 vidēji lieli kartupeļi
200g biezpiens
2 ēd.k. krējums
zaļie loki
sāls
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
Kartupeļus kārtīgi nomazgā un kārto uz cepešpannas. Cep cepeškrāsnī līdz gatavībai, apm. 35 min.
⠀
2. Kamēr cepās kartupeļi, pagatavo biezpiena mērci. Lokus sagriež pēc iespējas smalkāk. Krējumu sajauc ar biezpienu, pievieno lokus, pec garšas sāli un visu samaisa.
⠀
3. Kartupeļus pārliek uz šķīvja, iegriež gareniski un piepilda ar biezpiena mērci. Pārkaisa ar lokiem un uzreiz pasniedz.⠀