Krāsnī cepti kartupeļi ar biezpiena mērci

Sastāvdaļas:

 

6 vidēji lieli kartupeļi
200g biezpiens
2 ēd.k. krējums
zaļie loki
sāls

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
Kartupeļus kārtīgi nomazgā un kārto uz cepešpannas. Cep cepeškrāsnī līdz gatavībai, apm. 35 min.

2. Kamēr cepās kartupeļi, pagatavo biezpiena mērci. Lokus sagriež pēc iespējas smalkāk. Krējumu sajauc ar biezpienu, pievieno lokus, pec garšas sāli un visu samaisa.

3. Kartupeļus pārliek uz šķīvja, iegriež gareniski un piepilda ar biezpiena mērci. Pārkaisa ar lokiem un uzreiz pasniedz.⠀