Latviešu salāti ar grieķu piesitienu

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

1 vistas fileja (apm. 300g)
100g siers Feta vai Brinza
2 nelieli lauku gurķi
1 sarkans sīpols
8-10 kiršu tomāti
12-14 olīvas bez kauliņiem
1/2 tējk. garšviela vistai
sāls, pipari

Mērcei:
6 ēd.k. krējums
1 ēd.k. citrona sula
1 ķiploka daiviņa
dilles
baziliks
sāls

Pagatavošana (25 min.):

 

1. Vistas fileju sagriež gareniski uz pusēm un uzcep uzkarsētā pannā, Apkaisa ar vistas garšvielu, sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas. Gaļas gabalus sagriež kubiņos.


2. Kamēr cepās gaļas, sagriež pārējos. Gurķus un tomātus nomazgā un sagriež palielos kubiņos. Olīvas sagriež uz pusēm. Sīpolu sagriež plānās ripiņās. Sieru sadrupina mazākos gabalos.


3. Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar sasmalcinātām dillēm, baziliku un ķiploku, pievieno citrona sulu un sāli pēc garšas.

4. Visas sastāvdaļas pārliek salātu bļodā, pārlej ar mērci un apmaisa.


5. Pasniedz uzreiz.