Pupiņu zupa ar frikadelēm un kale kāpostu

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

350-400g tievās kupātdsiņas

400g konservētas baltās pupiņas

3 kartupeļi

100g kaltēti tomāti

100g kale lapu kāposts

1/2 sīpols

2 ķiploka daiviņas

1 lauru lapa

3 smaržīgo piparu graudiņi

sāls

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, pārlej ar 1l ūdens un vāra līdz gatavībai.

 

2. Sīpolu, ķiplokus un tomātus sagriež smalkāk.  Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno no kupātdesiņām izspiestas frikadeles, tomātus un cep visu kopā 5 min. Pārliek katlā pie kartupeļiem.  Tad katlā pievieno pupiņas (ar visu šķidrumu). Kale kāpostu saplūkā mazākos gabalos un arī pievieno zupai. Pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus, pēc garšas sāli un vāra 2-3 min.
 
3. Pēc garšas var pievienot čili pastu vai čili piparus. Pasniedz uzreiz.