Pupiņas droši var pieskaitīt pie diētiskiem produktiem. Tās kavē ātro ogļhidrātu pārsrādāšanos, tādā veidā bloķējot liekās kalorijas. Šķiedrvielas palīdz ilgāk saglabāt sāta sajūtu, bet dažādi mikroelementi stimulē pāatrinātu vielmaiņu. Kale kāpsoti pēdējā laikā kļūst aizvien populārāki, jo satur daudz un dažādu labumu,aminoskābes, olbaltumvielas, Omega-3 un pēc sava sastāva veģetāriešiem var aizvietot gaļu.
Sastāvdaļas (4 porc.):
350-400g tievās kupātdsiņas
400g konservētas baltās pupiņas
3 kartupeļi
100g kaltēti tomāti
100g kale lapu kāposts
1/2 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 lauru lapa
3 smaržīgo piparu graudiņi
sāls
Pagatavošana (30 min.):
1. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, pārlej ar 1l ūdens un vāra līdz gatavībai.
2. Sīpolu, ķiplokus un tomātus sagriež smalkāk. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un ātri apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno no kupātdesiņām izspiestas frikadeles, tomātus un cep visu kopā 5 min. Pārliek katlā pie kartupeļiem. Tad katlā pievieno pupiņas (ar visu šķidrumu). Kale kāpostu saplūkā mazākos gabalos un arī pievieno zupai. Pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus, pēc garšas sāli un vāra 2-3 min.
3. Pēc garšas var pievienot čili pastu vai čili piparus. Pasniedz uzreiz.