Ja šis būtu orķestris, tad siera grauzdiņi spēlētu pirmo vijoli. Noteikti! Es siera grauzdiņiem izmanotju ilgās fermentācijas maizi, kuru cepu pats. Un es iesaku taisīt grauzdiņus uzreiz vairāk, jo tos var gan pievienot salātiem, gan vienkārši tāpat pagrauzt. Ja kādam prasās, var pievienot vārītu vistu.
Sastāvdaļas:
500g kartupeļi
2x400g konservētas pupiņas
80g siers picai
2 lapas kalē kāposti
1 sīpols
2 ķiploku daiviņas
čili pārslas
2l buljons
1 ēd.k. eļļa
rozmarīns
sāls, pipari
Grauzdiņiem:
150g maize
40g siers picai
3-4 ēd.k. olīveļļa
1-2 ķiploka daiviņas
kaltētas garšvielas
sāls
Pagatavošana:
1. Maizi sagriež palielos kubiņos, pārliek bļodā. Pievieno olīveļļu, sasmalcinātus ķiplokus, kaltētas garšvielas, mazliet sāli, pusi no siera un visu apamisa. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, pārliek uz tās maizi. Maizi sakārto vienā slāni un pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep 200 grādos apm. 5-7 min.
2. Sīpolu un ķiplokus sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno sagrieztus kubiņos kartupeļus, rozmarīna zariņu un cep 5 min. Tad pievieno sieru un buljonu. uzvāra un uz lēnas uguns vāra apm. 20 min, līdz kartupeļi ir gatavi. Tad pievieno sasmalcinātus kale kāpostus, pipiņas ar visu šķidrumu, čili pārslas, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Vāra vēl 5 min.
3. Zupu salej porcijas šķīvjos, pievieno sasmalcinātus pētersīļus. Pasniedz ar siera grauzdiņiem.