Pupiņu zupa ar siera grauzdiņiem

Sastāvdaļas:

 

500g kartupeļi

2x400g konservētas pupiņas

80g siers picai

2 lapas kalē kāposti

1 sīpols

2 ķiploku daiviņas

čili pārslas

2l buljons

1 ēd.k. eļļa

rozmarīns

sāls, pipari

 

Grauzdiņiem:

 

150g maize

40g siers picai

3-4 ēd.k. olīveļļa

1-2 ķiploka daiviņas

kaltētas garšvielas

sāls

Pagatavošana:

 

1.  Maizi sagriež palielos kubiņos, pārliek bļodā. Pievieno olīveļļu, sasmalcinātus ķiplokus, kaltētas garšvielas, mazliet sāli, pusi no siera un visu apamisa. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, pārliek uz tās maizi. Maizi sakārto vienā slāni un pārkaisa ar atlikušo sieru.  Cep 200 grādos apm. 5-7 min.

 

2. Sīpolu un ķiplokus sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno sagrieztus kubiņos kartupeļus, rozmarīna zariņu un cep 5 min. Tad pievieno sieru un buljonu. uzvāra un uz lēnas uguns vāra apm. 20 min, līdz kartupeļi ir gatavi. Tad pievieno sasmalcinātus kale kāpostus, pipiņas ar visu šķidrumu, čili pārslas,  pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Vāra vēl 5 min.

 

3. Zupu salej porcijas šķīvjos, pievieno sasmalcinātus pētersīļus. Pasniedz ar siera grauzdiņiem.