Rudzu pankūkas ar pārslām

Sastāvdaļas (20 gb.):

 

200ml paniņas

50g auzu pārslas

100g rudzu milti

2 olas

1 ēd.k. cukurs

1 tējk. cepamais pulveris

1/2 tējk. sāls

Pagatavošana:

 

1. Auzu pārslas ieber bļodā, pievieno paniņas, samaisa un atstāj uzbriest.

 

2. Lielā bļodā sajauc visas atlikušās sausās sastāvdaļas. Tad olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem - dzeltenumus uzreiz pievieno sausām sastāvdaļāmļ, bet baltumus iesit atsevišķi bļodā un uzputo līdz stingrām putām.

Tad mīklai pievieno paniņas ar auzu pārslām un kārtīgi samaisa. Pašās beigās iecilā uzputotus olu baltumus.

 

3. Cep uzkarsētā pannā no abām pusēm apm. pa 1 min.

 

4. Pasniedz ar krējumu, ievārījumu, medu, svaigām ogām vai mērci.