Vārītas vistas pastēte

Sastāvdaļas:

 

1 kg vista
2 burkāni
3 sīpoli
ābolu etiķis
2-3 lauru lapas
4-5 smaržīgo piparu graudiņi
sāls, pipari

Pagatavošana (75 min.):

 

1. 2 sīpolus nomizo, sagriež pēc iespējas smalkāk un pārlej ar ābolu etiķi. Atstāj marinēties, kamēr vārās gaļa. Tad etiķi notecina.

Burkānus nomizo un sagriež 2-3 daļās.

 

2. Vistai nogriež liekos taukus, uzreiz noņem ādu un sadala mazākos gabalos. Vistas gabalus ieliek katlā, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Noņem putas, samazina uguni, pievieno burkānus, trešo sīpolu, lauru lapas un smaržīgo piparu graudiņus, sāli pēc garšas un vāra apm. 1 st. No buljona izņem vistas gaļu un burkānus. Atdzesē.

 

3. Gaļu atdala no kauliem. Burkānus sarīvē uz dārzeņu rīves. Vistas gaļu sasmalcina - labāk blenderī likt nelielas porcijas un samalt minimāli, lai ir jūtama gaļas struktūra. Ja ir pārāk sauss, tad var peivienot malziet biljonu, kurā vista vārījās. Tad vistas gaļai pievieno burkānus, sīpolus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Visu samaisa.

 

4. Glabā ledusskapī aizvākotā traukā.