Veselīgas mērces uzkodām

Jogurta mērcei:⠀
1/2 garais gurķis
400g turku/grieķu jogurts bez piedevām
2 ēd.k. kaltētas garšvielas bez sāls (Tzatziki)
3-4 ķiploku daiviņas
sāls, cukurs

 

Tomātu mērcei:⠀
400g konservēti tomāti savā sulā
3 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. dilles vai citi zaļumi
1 ēd.k. mārrutki
sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Gatavo jogurta mērci. Gurķi nomazgā un sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, garšvielas, sāli un cukuru pēc garšas. Samaisa.Auzu pārslas ieber bļodā, pievieno paniņas, samaisa un atstāj uzbriest.

 

2. Gatavo tomātu mērci. Tomātiem pievieno sasmalcinātus ķiplokus, zaļumus, mārrutkus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Samaisa.

 

3. Pasniedz ar čipšiem un dārzeņiem.