Vistas stilbiņi ar olīvām un kaperiem

Sastāvdaļas:

 

8-10 vistu stilbiņi vai šķiņķīši (atkarībā no ēdāju skaita)

400g sasmalcināti konservēti tomāti

1 liela sarkana paprika

1 sīpols

4 ķiploka daiviņas

100g olīvas

30g mazie kaperi

kaltēts oregano

kaltēts baziliks

2 ēd.k. olīveļļa

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Sīpolu sagriež pusgredzenos. Ķiplokus notīra un sasmalcina. Papriku sagriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež strēmelītēs.

 

2. Katlā ar biezu apakšu apcep vistas stilbiņus, 3-4 min. no katras psues. Tos izņem un katlā ielej eļļu. Uzkarsē. Šajā eļļa apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno ķiplokus un papriku, cep 1 min. Pievieno pēc garšas kaltētas garšvielas un sasmalcinātus tomātus un sautē līdz paprika ir mīksta. Tad pievieno kaperus, olīvas, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, apceptus stibiņus, apsedz ar vāku un sautē apm. 25-30 min.

 

3. Pasniedz ar svaigu bageti, rīsiem vai makaroniem.